Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

Životnost demokracie záleží jedině na nás!

Současná demokracie v sobě skrývá mnoho chyb, které dennodenně komplikují životy obyčejným lidem! Pohybujeme se v dosti nebezpečném prostředí, v němž mafiánské drancování českých domácností pokračuje na běžícím pásu beztrestně dál! S tím vším souvisí ničení makroklimatu a mikroklimatu v oblasti životního prostředí a domovní pohody!

Také demokratickou společnost trápí vysoká kriminalita. Věznice jsou přeplněné, doslova a do písmene praskají, hroutí se! Dále pak upadají církve – zejména ty „vlastenecké.“ Dodnes chybí osvěta a dodržování morálních hodnot a základních pravidel lidské slušnosti. Též mezilidská adresná solidarita mizí rovnou ze scény!

Volby dopadají podle katastrofických scénářů. Vůbec situaci v našem státě neřeší. Jsou stále voleny strany, jež by nejradši zlikvidovaly všechny handicapované, dále by pak opět zavedly nesmyslné poplatky ve zdravotnictví a mnoho dalších zvěrstev!

I když se nacházíme v Evropské unii, stále nám vládnou předsudky vůči bezmocným lidem! Občanská společnost se tedy stává apatická a pasivní, ze strachu si nevšímá svého okolí, což je veliká chyba, která se nám může v budoucnosti opravdu vymstít!

Navíc jsou neustále tolerovány „zlaté padáky“ těch, jimž vypršel funkční mandát! Opět se dostáváme do situace, kdy jsou čeští občané bráni na hůl – viz legální směšně nízké almužny těch dole!

Odbory totálně „vyšuměly,“ jsou úplně bezzubé bránit a prosazovat zájmy obyčejných občanů! Již uvedený záchytný bod se tak rozplynul v současné demokracii! Čeští zaměstnanci jsou tedy hozeni do spárů nejistot, neboť odbory mají v současné demokracii spíše pejorativní nádech, což je úplně špatně!

Stačí však pozměnit žebříček vnímaných hodnot k lepšímu, stačí bojovat za naše práva, prosazovat kvalitní zákony pro lidi našeho státu, intenzivně řešit jejich dennodenní problémy, aby bylo skutečně lépe.

Pokud se tohle bude dodržovat, pak česká demokracie získá svůj opravdový smysl. Životnost demokracie záleží jedině na nás!

Václav Kovalčík

Reklama