Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

Ústavy pro seniory = továrny na smrt!

LDN, domovy důchodců, nemocnice jsou bohužel konečnou pro lidi, kteří celý život pracovali, jejich důchody jsou mizerné, rodiny je jednoduše odkopnou. Právě peníze určené na důchod sežere domov důchodců, anebo pečovatelský ústav. Je to velmi smutné a ponižující.

Přitom mladí lidé si vůbec neuvědomují, že jednoho dne takhle mohou skončit, dalo by se to nazvat ještě hůře. V hodinách náboženství nás učili něco o kyselých hroznech, které se bohužel přenášejí z jedné generace na druhou, až mi běhal mráz po zádech.

Ještě mi běhá mráz po zádech, i když jsem relativně mladým člověkem, ale je mi líto nešťastných a systémem ponížených seniorů v daných ústavech. To je jako z hororu, nemyslíte?

Horor v dnešní době je skutečností, neboť se objevily případy, kdy senioři byli na všech frontách fyzicky a psychicky týráni.

Jsem toho názoru, že by si daný senior měl užít důstojného starobního, anebo invalidního důchodu. Všechny jejich peníze nesmějí putovat do cizího chřtánu, bohužel odchází více, než je jejich důchod.

Dále je hrozné chování rodinných příslušníků, podhodnocené zdravotnictví; vysoké nájmy, ceny zboží a služeb. Nikdo z politiků nechce řešit uvedenou tematiku, raději se budou sypat peníze migrantům a nepřizpůsobivým, raději se budou sypat peníze do nápravných zařízení typu vězeňské hotely!

Řešení téhle žalostné situace spočívá v kvalitní změně morálních a ekonomických priorit, aby dobro ve společnosti zvítězilo, nikoliv hyenismus.

Václav Kovalčík, Zlín

Reklama