Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

Umění býti členem

V dnešní době je uměním býti členem spolků, organizací, církví a politických stran, mám na mysli umění setrvat i přes nepřízeň osudu v těchto uskupeních.

 

Z počátku nadšení, pak hádky, spory, poté rezignace. A tak nám současný režim dává najevo, že je nenormální se sdružovat, vždyť totalitní anonymita ohlupuje občanskou společnost našeho národa. Špatné organizace si tedy zaslouží svůj zánik a pád, neboť jest občanský život o lidech dobrých i zlých.

 

Některé sportovní organizace jsou úplně předražené, což způsobuje např. obezitu dětí a mládeže, zdejší extrémní sport je totiž nepřátelský dětskému vývoji.

 

Umění býti členem jest řeholí, v horších případech bezhlavou sektou. Aby členství vzkvétalo veřejně a individuálně, tak se musí líbit na všech frontách, zároveň být respektováno – mít autoritu.

 

V dnešní zkažené společnosti bych odstavil od penězovodu rádoby neziskové a obecně prospěšné společnosti, když dávno již neplní své poslání. Je to zbytečná hra na city, mám na mysli pseudo-humanitu, která škodí našemu národu i celému světu.

 

Václav Kovalčík, Zlín

Reklama