Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

Krize za krizí v našem národě je způsobena špatnými charaktery!

Současná krize zdravotní, sociální, hospodářská, energií i bydlení je zaviněna mnoha faktory, tedy špatnými konstelacemi a chybami, které se skrývají za privatizací státního majetku, servilním přístupem vůči Evropské unii, absence altruistického i sociálního cítění, jež není až příliš adresné. 

 

Myslím si, že bez špatných konstelací, chyb a omylů by nám bylo mnohem lépe. Náš národ i stát totiž doplácí na podřezání svých všemožných větví, zdrojů příjmů a ekonomických statků. 
Tady se jasně ukazuje, že neviditelná ruka trhu též závisí na charakteru a míry obětavosti vůči svému okolí, svým bližním. Zatím se většinou potvrdily špatné charaktery, když je náš národ i stát v krizi rozmanité.
Proč zejména u nás nedochází k zastropování cen energií, zboží, bydlení a nájmů? Proč to jde v jiných státech Evropy a u nás ne? Mám takový pocit, že ostatní státy lépe myslí na své občany než okleštěná Česká republika!
Tato krize i inflace je prověrkou našich charakterů, kde se projevuje bezohlednost a špatné chování. Když si mocní hrabou pro sebe a přidávají si proinflačně, tak je něco špatně. Humanita vůči obyčejným a slušným lidem se vytratila. Důkazem jsou přeplněné kriminály v luxusním provedení, rovněž odklánění peněz do exotických daňových rájů.
Za své názory a občanské postoje jsem byl mnohdy negativisticky kritizován, dokonce se v diskusích objevovaly strašné výroky typu, že se mám jít oběsit atd. Moc jsem toho nevyhrál, když nejsem toho „správného politického názoru.“
Včera privatizace, dnes krize spojená s inflací, zítra třeba otrokářství a prostituce v bordelech. Takový scénář si vůbec nepřeji. Nešířím poplašnou zprávu, jen upozorňuji, že mnohé dezinformace mohou být pravdivými ve vývoji časovém i dobovém.
Ke zdražování všeho možného přispívá také lakota mocných a vysoce bohatých, kteří chtějí stále víc. Ani křesťanství nepomáhá z pohledu současnosti. Stává se, že záměrně nejsou páky, jak účinně pomoci občanům naší země. Nejsou prý páky, jak zabránit zadlužování naší země, splatit státní dluh, nastolit svobodu, suverenitu a soběstačnost.
Na závěr bych chtěl dodat, že ekonomické krize jsou zaviněny špatnými charaktery. Zdražování v prudkém tempu zas kráčením přes mrtvoly s cílem rychle a bezohledně zbohatnout. Vztahy na pracovištích tomu odpovídají, růst psychických nemocí a poruch je indikátorem tohoto neblahého stavu.
Když vládnou ekonomičtí a akademičtí psychopati a sociopati, tak jde vývoj naší země špatným směrem. 90. léta, světová krize, ostrůvek jakési prosperity spojený s rozhazováním, zase krize – tentokrát koronavirová, poté válka na Ukrajině. Co bude potom? Snad ne mimozemská invaze na Zemi?!
Václav Kovalčík, Zlín
Reklama