Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

Celosvětový internet potřebuje většinové dobro

Někdy mě napadá, že si pozemský internet prohlížejí též často medializovaní mimozemští návštěvníci, ať už dobří, anebo zlí. Také mnohá významná díla jsou vyslána do vesmírného prostoru pro případné navázání komunikace  s dalekými civilizacemi kosmu.
Jenže se děsím toho, když si třeba přečtou různé sprosťárny, „blbosti, “ podvody, šikany a hnusné komentáře. Ta zlá část internetu nám tedy může dělat univerzální ostudu, proto třeba publikuji mnoho fotografií nádherných květin a zvířat, abstrakce a další kompozice. Vím, že také tak postupují slušní uživatelé internetového prostředí, kteří jsou mnohdy napadáni nevkusnými komentáři.
I když se nádherné, třeba i obyčejné, fotografické a video-tvorby ocitnou třeba v daňových rájích, přece mají právo být vyslány do vesmírného kosmu, neboť se tvorba vyvíjí, stále přicházejí nové impulsy přírodní, kulturní a společenské.
Někdy se děsím, jak to bude s internetem, když případně zanikne planeta Země a zdejší život. Veškeré informace mohou být odloženy na „tvrdých“ planetách v nějaké schránce na nosičích, anebo v podobě vysílaných vln.
Šikovní lidé však netouží jen tak zemřít, ale za svého života tvořit a šířit dobro, a proto třeba zemřeme, ale internet po nás zůstane a veškerý obsah s ním.
Václav Kovalčík, Zlín
Reklama