Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

Předražené byty nízké rozlohy škodí lidskému vývoji

Zdražování nemovitostí a nájmů vede k zoufalému stavu, kdy se z nájemních bytů v Evropské unii dělají krabicové komůrky – žádný prostor, jen koutek na přespání. Právě zdejší rapidní snižování rozlohy bytů působí depresivně, člověk nemůže mít např. mnoho zvířat a pokojových květin, zároveň musí platit předražený nájem, neboť nemá na vlastní prostornější bydlení.

To je hrozná budoucnost evropských národů, bohužel se vytvářejí předražené byty trpasličí rozlohy i v České republice. Estetika a mikroklima prostředí jde stranou, jen pouhý objekt k přespání, a pak hned vydělávat a platit daně na nepřizpůsobivé!

Dle mého názoru si každý slušný člověk zaslouží více prostoru, aby se mohl věnovat svým rostlinám a domácím mazlíčkům. Bohužel uvedená doba směřuje k potlačení lásky k přírodě, jen peníze jsou víc a víc v kurzu!

Bytová otázka by měla směřovat k větším rozlohám daných objektů, k nižším nájmům, dovolím si říci k zestátnění nájemních domů a bytů, aby občané mohli důstojně a kvalitně bydlet.

V České republice a Evropské unii je chybou, že obytné prostory pro potřebné a nízkopříjmové občany končí v soukromém vlastnictví. Navíc v tomto případě beztrestně probíhá obchod s chudobou, a tak stát a jeho občané tratí a tratí, jsou ještě více decimováni kapitalismem.

Myslím si, že získat třeba dvoupokojový byt s koupelnou, kuchyní a předsíní by mělo být normou, nesmí se řádným občanům nabízet jen krabicové garsonky. Lidé potřebují  radostně a optimisticky žít, nikoliv přežívat.

Václav Kovalčík, Zlín

Reklama