Reklama
 
Blog | Václav Kovalčík

O původu toho, co nás dodnes trápí

Češi jsou nejvíce zkoušeným národem, bohužel si všechno nechávají líbit ze strany cizinců, kteří na ně beztrestně plivají. Často se setkávám s názory lidí, že si to Češi zavinili sami, ale ruku na srdce – kdo by asi chtěl přežívat v nebezpečných dobách v sousedství západní a německé hegemonie, a ještě k tomu ve vlastním rozkladu morálním a ekonomickém?

O realitě těchto obav hovoří velmi zlé historické zkušenosti právě s již zmíněnými sousedy a minoritami. A tak se ptám – proč jsme opět spadli na západ, jenž nás v minulosti mnohokrát zradil a ponížil? Proč panuje nenávist mezi národy a předsudky uvnitř Evropy, které většinou odnášejí Češi? Kde se vzaly nevkusné nálepky na adresu Čechů a ostatních národů?

Ještě do toho nebezpečná prudce rychlá jedovatá doba, ještě se zamíchá svět v souvislosti s migrační krizí. Kde skončily dříve vyspělé a spolehlivé státy? Kdo zasel termín rasismus a xenofobie ve světě, proč se vzájemně nenáviděly dokonce lidské oběti evropských národů v nacistických koncentračních táborech?

Bohužel to už bylo dávno ještě před vznikem Země, a to na jiných planetách, kde dříve kvetla hojnost života, ale jak čas plyne, tak se s prapůvodními obyvateli mimozemského původu něco stalo – proto jaderné a vodíkové katastrofy na dříve pro život příznivých planetách.

Vlastně tyhle války se přesunuly, dalo by se říci, pokusně na planetu Zemi. Nikomu nenutím uvažovat tímhle slohem, jenže situace je mnohem složitější, a bude ještě mnohem drastičtější v souvislosti s tím, jak nám to příroda planety Země  jednou vrátí a spočítá jak letící bumerang při zpátečce.

Ve školách jsme se učili dosti „ohranou“ pohádku o vývoji lidské civilizace, ale asi jsem natolik ovlivněn populárními články o původních daleko vyspělejších civilizacích, které musely z neznámého důvodu zaniknout. Bylo to vlivem přírodních katastrof, anebo nejspíš kvůli špatným lidským vlastnostem?

Výroky Bible si klidně mohu poskládat do velkých tematických etap, což na sebe navazuje, jen se to musí počítat jinak, a to s nadhledem. Ti dinosauři jsou vlastně Boží stvoření, dokonce naše planeta měla v tu dobu své vyspělé civilizace, mnohem vyspělejší, než je ta naše současná. Pak jsou nejspíš katastrofy odrazem tvůrčí reformy, anebo hříchů daných civilizací.

Mnozí astrologové nám vnucují špatnou konstelaci našeho národa, dodnes si kladu otázku, proč? Křesťané však věří, že nás z těchto předsudků a špatných konstelací vysvobodí Ježíš Kristus, ale opět ruku na srdce – sice chválím možnost mnohem lepšího věčného života, ale té původní matičky Země a našeho národa je mi líto, stejně tak mnohem nádherných vyspělých civilizací v dalekých galaxiích.

Také je škoda přírodních a pokojných národů, které nehledí na „moderní“ pýchu a lesk, ale mají úplně jiné hodnoty než  současný rádoby vyspělý svět postavený jen na penězích.

Václav Kovalčík, Zlín

Reklama